3 Μαΐ 2009

1η ενημερωτική επιστολή 27/4/2009

Αρ. Πρωτ.: 20/2009
Αθήνα, 27 Απριλίου 2009

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε & Δ.Ε. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 22ας Μαρτίου 2009 στην Αθήνα συγκροτήθηκε σε Σώμα, στις 11-4-2009 ως εξής:
Πρόεδρος: κ. Χάρη Αλεξάκη
Αντιπρόεδρος: κ. Άβρα Αυδή
Γενική Γραμματέας: κ. Ειρήνη Αντωναράκου
Ταμίας: κ. Σωτηρία Παπαϊωάννου
Μέλη: κ. Βασίλης Λάγιος, κ. Ειρήνη Μωσαίδου & κ. Γιώργος Αποστολίδης
Η κ. Σωτηρία Παπαϊωάννου συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. ως η πρώτη αναπληρωματική στις ψήφους μετά την παραίτηση της κ. Χαρίκλειας Τερζητάνου.

Στην πρώτη του συνεδρίαση, στη Θεσσαλονίκη, το νέο Δ.Σ. συζήτησε τα πάγια θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που απασχολούν την Ένωση μας, όπως, μεταξύ άλλων, την
κατάφορη αδικία της μη καταβολής της μηνιαίας αποζημίωσης των ΥΠΠΟΚΑ. Επίσης, ένα καίριο θέμα που μας απασχόλησε είναι αυτό της αδιαφορίας της Πολιτείας για την επιμόρφωση των Υπευθύνων Πολιτιστικών από το 2003 έως και σήμερα. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση γιατί δεν υλοποιήθηκε σχετική πρόταση, για συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και θα απαιτήσουμε να την έχουμε από τη νέα Δ/νση ΣΕΠΕΔ.

Παράλληλα, εθίγη και το θέμα των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων και το ζήτημα της αλλαγής πλαισίου αυτών, για λόγους πρώτα και κύρια παιδαγωγικούς. Όπως και σε προηγούμενες επιστολές της Ένωσης και σε επικοινωνίες που έγιναν με ΥΠΕΠΘ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για μια νέα μορφή διοργάνωσης των ΠΜΚΑ χωρίς διαγωνιστικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Η θέση αυτή είναι κοινός τόπος πια των περισσοτέρων εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στη διοργάνωσή τους. Για το λόγο αυτό επιμένουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε λεπτομερειακά το φλέγον ζήτημα των Αγώνων σε διαβούλευση.

Αποφασίστηκε η δημιουργία νέας ιστοσελίδας, η οποία είναι υπό κατασκευή, με μεγαλύτερη ασφάλεια, λειτουργικότητα και περισσότερο χώρο. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι για την αλληλογραφία με την ΠΕΕΠΟΘΕ ισχύει και η παρακάτω διεύθυνση: Λυκούργου 1, Παλαιό Φάληρο, τ.κ. 17563, Αθήνα, Υπόψη κ. Χ. Αλεξάκη.

Δρομολογήσαμε τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων της Ένωσης που έχει σχέση

α. με τη συνέχιση των σεμιναρίων αυτο-επιμόρφωσης και σε άλλες πόλεις, μετά την επιτυχή υλοποίηση του αντίστοιχου επιμορφωτικού σεμιναρίου στην Αθήνα, στις 21-22 Μαρτίου 2009.

β. με την προοπτική διοργάνωσης Διημερίδας ή Συνεδρίου με θέμα την καλλιέργεια και την προώθηση του Διαπολιτισμικού Διαλόγου.

γ. με την αναζήτηση πόρων

δ. με την προώθηση της ιδέας δημιουργίας Σχολικών Πολιτιστικών Κέντρων

Αγαπητοί Συνάδελφοι σας ευχόμαστε καλή δύναμη για ένα δημιουργικό τέλος της φετινής Σχολικής Χρονιάς. Μπορείτε να αλληλογραφείτε με την Ένωση στις παραπάνω διευθύνσεις μας. Περιμένουμε με χαρά τις νέες ιδέες και προτάσεις σας που θα αποτελέσουν τη βάση για ανοίγματα στην Παιδεία και στον Πολιτισμό.


Με εκτίμηση για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος:
Χάρη Αλεξάκη

Η Γραμματέας: Ειρήνη Αντωναράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου