18 Ιουν 2009

Επιστολή προς κ. Μ. Καλογεροπούλου 16/6/2009

Αρ. Πρωτ.: 27/2009
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2009

Προς:
Αναπλ. Δ/ρια ΣΕΠΕΔ
κ. Μαρία Καλογεροπούλου
Κοιν.: Προϊστάμενο Τμήματος Δ΄
κ. Κωνσταντίνο Καραμπερόπουλο

Αξιότιμη κυρία Καλογεροπούλου,

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως αναπληρώτριας Διευθύντριας στο νευραλγικό Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας.
Στην επιστολή μας με αρ. πρωτ. 21/4 Μαΐου 2009, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Σπηλιωτόπουλο, γνωστοποιήσαμε ως νέο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της πολιτιστικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης καθώς και σε ειδικότερα θέματα επαγγελματικού χαρακτήρα των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλους τους νομούς της χώρας. Επίσης αναφερθήκαμε στον καταρχήν προγραμματισμό δράσεων, στόχων και επιδιώξεων της Ένωσής μας.
Ένα πρόβλημα που μας απασχολεί και με δική σας παρέμβαση μπορεί να επιλυθεί εύκολα - όπως σας έχει ενημερώσει και ο κ. Καραμπερόπουλος - αφορά στην προώθηση γραπτής πρότασης από εσάς προς το ΙΝΕΠ για τη διοργάνωση Πανελλαδικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τους Υπευθύνους Πολιτιστικών θεμάτων. Με το ΙΝΕΠ ήδη συνεργαζόμαστε σε Περιφερειακό επίπεδο άριστα.
Με την πρότασή σας αυτή το ΙΝΕΠ θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε η προώθηση αυτής της πρότασης έχει μπλοκάρει, παρόλο που η ΠΕΕΠΟΘΕ το έχει ζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό εγγράφως, δια ζώσης και με τηλεφωνικές επικοινωνίες από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ και από το Τμήμα Δ΄ Αισθητικής Αγωγής.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε και να υλοποιηθεί κάτι που είναι απαραίτητο αλλά και να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η Ένωσή μας ευελπιστεί να ανταποκριθείτε θετικά, και να προωθήσετε την πρόταση προς το ΙΝΕΠ, αφού λάβετε υπόψη το γεγονός ότι οι Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων περιμένουμε πάνω από 3 χρόνια να γίνει αυτή η κίνηση.
Ζητούμε επίσης αφού μελετήσετε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά μας να ορίσετε μια συνάντηση -που κρίνουμε αναγκαία- ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για τα θεσμικά και τα φλέγοντα ζητήματα που μας αφορούν, όπως είναι η αλλαγή πλαισίου της διοργάνωσης των ΠΜΚΑ, η ανάπτυξη της Αισθητικής Παιδείας, η στήριξη των πολιτιστικών διεργασιών και του διαπολιτισμικού διαλόγου στη βάση, στα Σχολεία Π.Ε. & Δ.Ε. στη διάρκεια όλης της Σχολικής Χρονιάς, και τέλος η αναβάθμιση και η θεσμοθέτηση επιμόρφωσης των ΥΠΠΟΚΑ.


Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Χάρη Αλεξάκη

Η Γραμματέας
Ειρήνη Αντωναράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου