8 Ιουλ 2009

Καλό καλοκαίρι!

Αρ. Πρωτ.: 30/2009

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2009

Προς: τους Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων

και μέλη της ΠΕΕΠΟΘΕ

Κοιν.: ΥΠΕΠΘ, Δ/νση ΣΕΠΕΔ

Τμήμα Δ΄ Αισθητικής Αγωγής

ΟΛΜΕ

ΔΟΕ

ΟΙΕΛΕ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μαζί με τις ευχές μας για τις διακοπές που ξεκινούν σε λίγες μέρες, σας στέλνουμε τα τελευταία νέα του Δ.Σ. το οποίο συνεδρίασε στις 20 και στις 21 Ιουνίου στην Αθήνα.

Όπως γνωρίζετε, από την επιστολή που σας έχει κοινοποιηθεί, έγινε γραπτή επικοινωνία με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΣΕΠΕΔ, την οποία, στη συνέχεια, συναντήσαμε στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητήσουμε εκ νέου όλα τα θέματα που αφορούν και προβληματίζουν τους Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων και να διεκδικήσουμε λύσεις. Συνεχίζουμε αυτόν το διάλογο ευελπιστώντας να έχουμε κάποιες θετικές απαντήσεις σύντομα.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της ΠΕΕΠΟΘΕ το Δ.Σ. αποφάσισε και έχει ήδη ξεκινήσει τη διοργάνωση διημερίδας με τίτλο: Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην Αθήνα με στόχο να επιχειρήσει να φωτίσει:

α) μια πτυχή της διδακτικής των τεχνών στο σχολείο, εστιάζοντας στις πολλαπλές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των τεχνών και

β) την παιδαγωγική αξιοποίηση των τεχνών στη διδακτική ποικίλων γνωστικών αντικειμένων.

Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι η Πολύτεχνη Αισθητική Παιδεία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλυτικό μέσο έκφρασης για την ολόπλευρη ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού, στο πλαίσιο μιας ομάδας που του επιτρέπει να ασκεί τη φωνή του παίζοντας και οικοδομώντας δημιουργικές σχέσεις με τους άλλους.

Η διημερίδα φιλοδοξεί να αγγίξει ένα μεγάλο κενό στην υπάρχουσα κατάσταση, να προκαλέσει προβληματισμό, ευαισθητοποίηση και δημιουργικές προτάσεις τόσο από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και καλλιτέχνες εισηγητές-εμψυχωτές όσο και από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στη διεύθυνση http://peepothe.blogspot.com/ λειτουργεί το ιστολόγιο (blog) της Ένωσης, το οποίο μπορείτε να επισκέπτεστε για να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα νέα της ΠΕΕΠΟΘΕ και για να σχολιάζετε ή να εκφράζετε την άποψή σας.

Να έχετε ένα ευχάριστο καλοκαίρι.

Ραντεβού ξανά τον Σεπτέμβριο… ανανεωμένοι.


Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ.


η Πρόεδρος


Χάρη Αλεξάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου