28 Οκτ 2009

Επιστολή στην κ. Καλογεροπούλου 27/10/2009

Αρ. Πρωτ.: 53/2009

Αθήνα, 27/10/ 2009

Προς:

Αναπλ. Διευθύντρια ΣΕΠΕΔ

κ. Μαρία Καλογεροπούλου

Κοιν.: Τμήμα Δ΄ Αισθητικής Αγωγής



Αξιότιμη κυρία Καλογεροπούλου,

Συνεχίζοντας το διάλογό μας μετά το έγγραφο με αρ. πρωτ. 40/8-9-09, που στείλαμε σε σας με την έναρξη του σχολικού έτους, θέλουμε σήμερα να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις όπως αυτές έχουν σχετικά με τη διοργάνωση του Α΄ Συμποσίου της ΠΕΕΠΟΘΕ με τίτλο «Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο…» και υποθεματική αναφορά στα όνειρα. «Το Όνειρο» είτε ως ερέθισμα είτε ως έναυσμα έμπνευσης και δημιουργίας είτε ως προοπτική για μιαν άλλη εκπαιδευτική διαδικασία, θα διαπνέει τα εργαστήρια του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου 2010 στη Σχολή Μωραΐτη στο Ψυχικό της Αθήνας. Απευθύνεται σε Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων και Εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τις πολιτιστικές διεργασίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από όλη την Ελλάδα.

Παρακαλούμε, κατόπιν συνεννόησης με την Υπουργό, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τεθεί το Συμπόσιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για το Α΄ Πανελλήνιο Συμπόσιο της Ένωσής μας και θεωρούμε σημαντικό να προβλεφθεί και εξασφαλιστεί η κάλυψη των δαπανών μετακίνησης και διαμονής των συμμετεχόντων, με την έγκαιρη έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Στο Συμπόσιο μπορούν να συμμετάσχουν:

α) Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας.

β) Οι Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας.

γ) Δύο Εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων από κάθε Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης και δύο εκπαιδευτικοί από κάθε Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας με προτεραιότητα στην επιλογή εκείνων, που πρόκειται να παρουσιάσουν εργασία ή πόστερ

Επίσης, θα θέλαμε να παρακολουθήσετε και να υποστηρίξετε την τύχη του εξερχομένου εγγράφου σας με αρ. πρωτ. 96516/Γ7/7-8-09 προς Δ/νση Ε.Κ.Δ.Δ.Α., διότι ακόμη τελούμε εν αναμονή έγκρισης του προτεινόμενου επιμορφωτικού προγράμματος από Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και ΙΝ.ΕΠ για όλους εμάς τους ΥΠΟΚΑ, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Θέτουμε τα δυο αυτά σοβαρά θέματα υπόψη σας ευελπιστώντας να συνδράμετε στην κατεύθυνση προώθησης των και σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση


Για το Δ.Σ.

η Πρόεδρος

Χάρη Αλεξάκη

η Γραμματέας

Ελένη Συνεσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου