12 Ιαν 2010

Προτάσεις εξόδου και σχολικών επισκέψεων

Πολλοί φίλοι μας, συνάδελφοι και συνεργάτες αναπτύσσουν αξιόλογη καλλιτεχνική δράση και καλό θα ήταν να τους παρακολουθούμε. Αν ανήκετε σ’ αυτούς ή έχετε κάποιους υπ’ όψιν, μοιραστείτε το μαζί μας:
Ο Τάκης Τζαμαργιάς με τους Com.Odd. Or. εμψυχωτές του εργαστηρίου «Εγώ… ο ποιητής. Αποσπάσματα από «Το σύννεφο με τα παντελόνια» του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, συνδυασμένα με live video projection» ανεβάζουν με άλλους εκλεκτούς συντελεστές την παράσταση «Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού εγώ» στη σκηνή «Black Box» του θεάτρου «Επί Κολωνώ». Το έργο αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο, διακειμενική σύνθεση κειμένων του Μαγιακόφκσι, Αχμάτοβα, Ρίτσου, Κατερίνας Γώγου, προετοιμάζει τον θεατή για την ιστορική πορεία του ποιητή, τον βίο και την πολιτεία του. Το δεύτερο αναπτύσσεται γύρω από τη λυρική ποιητική σύνθεση «Σύννεφο με παντελόνια», που λειτουργεί ως αφορμή για να ελευθερωθεί δυναμικά η φαντασία και μέσα από τις αντιφατικά φλεγόμενες εικόνες του έργου του Μαγιακόφκσι, να υψώσει ο θεατής τη δική του κραυγή για το σήμερα. Για περισσότερα βλ. http://www.theaterinfo.gr/theatrenews/press/2009/17/16/index.html
H Κατερίνα Κωνσταντινάκου που πρόθυμα εμψύχωσε το εργαστήριο «Θέατρο-ντοκιμαντέρ: Η γοητεία των αναμνήσεων» έχει αναλάβει τη δραματουργική επεξεργασία του θεατρικού έργου «CHATROOM» του Enda Walsh που παίζεται στο θέατρο «Χώρα» σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Το «CHATROOM» απευθύνεται κυρίως στους εφήβους και αφορά στην προσέγγιση του ανεξερεύνητου αλλά και γοητευτικού κόσμου του διαδικτύου. Για περισσότερα βλ. http://www.mindradio.gr/scene.php?t=news&id=438 και http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6473&subid=2&pubid=1667981 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου