25 Νοε 2010

" TO ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ"

Το δυνατό χειροκρότημα στο τέλος της προβολής της ταινίας "Το Σκασιαρχείο" στον κατάμεστο από εκπαιδευτικούς κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα, ήταν το ξέσπασμα  της δυνατής συγκίνησης που προκάλεσε αυτό το παλιό αλλά τόσο σύγχρονο κινηματογραφικό αριστούργημα.
Η ταινία προβλήθηκε στα πλαίσια μιας εκδήλωσης με θέμα την κινηματογραφική παιδεία στην πρωτοβάθμια κια δευτεροβάθμια εκπαίδευση που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ) και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, ο Νίκος Θεοδοσίου, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ Παύλος Χαραμής, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικων Θεμάτων Χάρις Αλεξάκη και η πανεπιστημιακός Βούλα Παπαγιάννη.
Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση. Διάρκεια 3'30''.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zB2nnbgVTKc]
Η εκδήλωση στο ΦΙΛΙΠ εντάσσεται στο πρόγραμμα ¨Μαθήματα στο σκοτάδι" που υλοποιεί το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Ας σημειωθεί ότι η εξαιρετική  ταινία "Το Σκασιαρχείο", παρότι παρήχθη το 1948 και κέρδισε πάνω από 30 διεθνείς διακρίσεις,  δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα . Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ εξασφάλισε τώρα τα δικαιώματα και είναι διαθέσιμο για προβολές στην Ελλάδα.
Περισσότερα για την ταινία εδώ
    εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου